קוזונאק – Cozonac

1-%d7%a7%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%a7

קוזונאק – עוגה, המחברת אותך בטעמה ובריחה למסורת ולבית אמא. למעשה, היא מעין לחם על בסיס שמרים ששודרג לתקופות החגים כדי שלא יגרום להוצאה כספית כבדה. עוגה שצבעה צהוב (מקור הצבע שונה ע"פ האזור והמסורת ומקורו בעיקר בחלמונים ) ובצקה מועשר בשומן וסוכר. (יש אף המוסיפים שומן חזיר). התוספת בדרך כלל היא תערובת של אגוזים טחונים, חלבונים מוקצפים וסוכר.

את המתכון האחד והיחיד שהוא הכי…. קשה למצוא. הרי כל אחד, יאמר, שהקוזונאק שאכל בילדותו או/ו בבית אמו הוא הוא האחד. טעמתי במסעי ברומניה ובילדותי עוגות מעשי ידיהן של אופות שונות. מצרפת שני מתכונים מאזורים שונים , המתאימים לשתי עוגות ב2 תבניות ללחם שהן כ 4 תבניות אינגלישקייק.

המתכון כפי שהוכתב לי ע"י מריה מואמה:

לבצק:

1 ק"ג קמח
200 גר' סוכר
1 כפית מלח
100 מילילטר שמן
100 גר' צימוקים מושרים ב תמצית רום (בקבוקון של תמצית רום)
40 גר' שמרים (קוביה)
150 גר' חמאה
1 כף שומן חזיר (אפשר להמירו בכף חמאה מומסת. )
גרידה מלימון אחד
4 חלמונים
100 מילילטר שמן חמניות
300 מילילטר חלב חמים
100 מילילטר מים חמימים

למלית:

4 חלבונים מוקצפים
200 גר' סוכר
100 גר' רחת לקום חתוך לקוביות
1 כף קקאו
600 גר' אגוזי מלך טחונים

%d7%a7%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%a7-2

אופן ההכנה:

מריה שמה את השמרים , 2 כפיות סוכר ומעט מים חמים בקערית קטנה . מערבבת .
במקביל שמה את הקמח בקערה גדולה. כשמתחילה תסיסה בקערית השמרים היא מוסיפה אותה לגומה שיצרה בקמח.
בקערית נפרדת היא ערבבה חלמונים, הסוכר שנותר, הצימוקים (ללא הנוזל) ,שומן חזיר/חמאה , קליפת לימון ,חצי מכמות השמן, מלח. היא הוסיפה את התערובת לקמח לשה, הוסיפה חלב, לשה שוב והחלה במקביל להוסיף את הנוזלים. (לפי העין – כדבריה..)

%d7%a7%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%90%d7%a7-3

כשהבצק היה נעים ליד ולעין היא הניחה אותו במקום חמים לתפוח. (שיכפיל את נפחו)
את הבצק שתפח היא חלקה לשנים. מרחה על כל מחצית , מחצית מהמילוי. גלגלה הכניסה לתבניות ואפתה ב150 מעלות כשעה.

המתכון השני ניתן לי ע"י רודיקה. לרודיקה מאפיה כפרית קטנה שאליה קיבלה את פנינו בחום רב ובנדיבות רבה.

%d7%a7%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%a7-4

במאפיה, גם בכפרית הקטנה, יש מכונות שחוסכות זמן עבודה ובו במקביל מכילות כמויות גדולות. לכן, ניתן לי מתכון ובו החומרים בהרחבה ואופן העשייה במקוצר. לכן " אתן לתמונות לדבר"…

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח
200 גר' סוכר
150 מילילטר שמן
גרידת לימון מ2 לימונים
4 שקיות סוכר וניל
250 מיליליטר חלב חמים
5 חלמונים

החומרים למילוי:

250 גר' אגוזים טחונים
150 גר' סוכר
5 חלמונים תמצית רום
150 גר' ביסקוויט קצוץ דק

%d7%a7%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%a7-5

%d7%a7%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%a7-6

%d7%a7%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%a7-7 %d7%a7%d7%95%d7%96%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%a7-8

שתפו את המתכון:

שיתוף ב facebook
בפייסבוק
שיתוף ב twitter
בטוויטר
שיתוף ב pinterest
בפינטרסט
שיתוף ב email
באימייל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובות:

התקשרו עכשיו
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן