עוגת גבינה טעימה ומיוחדת שטומנת בקרבה השפעות טורקיות, אוסטרו הונגריות, יווניות ועוד. את העוגה הטעימה הזו אכלנו בשני נוסחים די דומים באזור הדלתא של הדנובה. האחת במסעדת דגים והשניה בפנסיון בו לנו. בפנסיון אף קיבלנו את המתכון והטבחית גם ערכה לנו הדגמה של אופן ההכנה. למדנו להכין לפני ארוחת הבוקר ובסופה אכלנו ממנה בהנאה רבה.
ממליצה לאכול את העוגה חמה, פושרת ואף קרה. היא טעימה בכל טמפרטורה.
המצרכים:
חבילת עלי פילו מופשרת לילה במקרר.
שמן חמניות או קנולה וחלב במידה שווה מעורבבים בקערה. (למריחה על העלים )
10 ביצים שלמות
10 כפות סוכר
500-700 גר גבינת טוב טעם או כנען
500-700 גר' יוגורט (אותו משקל של הגבינה)
2 כפות סוכר וניל
1 בקבוקון תמצית וניל
גרידה מלימון
200 גר' צימוקים
אופן ההכנה:
מקציפים היטב את הביצים והסוכר. (אפשר במיקסר)
מוסיפים בעדינות ולפי הסדר, לתערובת את הגבינה, היוגורט, סוכר הוניל ותמצית הוניל
משמנים תבנית של התנור , מניחים נייר אפייה ומשמנים אותו
מניחים בתבנית 2 עלי פילו.
מברישים אותם בתערובת החלב והשמן.
שופכים מתערובת הגבינה.
מפזרים צימוקים
ושוב, התהליך חוזר על עצמו עד שנגמרים העלים.
את העלים האחרונים גם מורחים בתערובת השמן והחלב.
מכניסים לתנור לטמפרטורה של 150 מעלות ל30 דקות. מעלים את הטמפרטורה ל180 דקות לאפיה של עוד 10 דקות להשחמה יפה.
* אפשר לאכול את העוגה חמימה, פושרת ואף קרה.