ממליגה

חצויה עם חוט וממולאת בגבינה וחמאה, מתבוססת ברוטב הצלי או מרוחה בריבה כתוספת לקפה. כך הכרתיה בילדותי – ולא כל כך אהבתי. היום היא בסיס מעולה בשבילי לתוספת לבני משפחתי הטבעונים.

ממליגה-קאלאמאמה

זה לא מפתיע שדייסת קמח תירס הרומנית או הממליגה דומה לפולנטה האיטלקית. במאה ה -16, הטורקים ששלטו באזור, הביאו עמם תירס שהובא על ידי סוחרים ונציאניים מהעולם החדש לאיטליה ולרומניה. האיכר שתל את התירס ועשה ממנה דייסה. דייסה זו הפכה לפולנטה האיטלקית והממליגה הרומנית. התירס הגיע למחוזות הדנובה אמנם, רק במאה ה-17, אבל ממליגה אכלו הרומנים כבר לפני כמעט אלף שנים. הממליגה המקורית בושלה מקמח דוחן‏, תבואה שהובאה לאירופה על ידי המונגולים בעת הפלישה המונגולית לאירופה‏. עם הופעת קמח התירס התמעט עד שכמעט נעלם השימוש בקמח דוחן, משום שקמח התירס מספק יותר אנרגיה וטעים יותר. הממליגה היא מצרך יום יומי ומוגשת על שולחנות איכר ובמסעדות המפוארות. היא יכולה להיעשות בכל כך הרבה דרכים – מבושל במים, או חלב, גבינה או שמנת חמוצה, עשבי תיבול, חמאה, ועוד ועוד. הרומנים אכלו את הלחם הזה הזהוב (עשוי קמח תירס) כתחליף ללחם מקמח חיטה. זה היה זול, קל לעשות בכל יום, בכל עונה ונמצא בכל בית. במהלך השנים, תוך שימוש בדמיון וביצירתיות, נוספו לממליגה מרכיבים שונים. התוצאות היו רבות ומגוונוות. לעיתים מוגשת הממליגה כמנה עיקרית ולעיתים כתוספת.

ממליגה ברומנית (Mămăligă) היא מאכל רומני נפוץ העשוי מקמח תירס כדייסה. מוכרת גם בשמה האיטלקי "פולנטה" ובשמה הגאורגי "ר'וֹמי" ("ღომი"). הממליגה היא אחד מהמאכלים הנפוצים ברומניה, בעבר שימש מאכל זה בעיקר כתחליף ללחם אצל העניים, אך במשך הזמן נעשה מאכל זה למאכל עממי, המוגש אף במסעדות היוקרה ברומניה.

באופן מסורתי מכינים את הממליגה על ידי הרתחת מים בסיר העשוי מיציקת ברזל (רומנית: ceaun) לתוך המים מוסיפים קמח תירס ומלח בישול. כאשר המאכל מוגש כתחליף ללחם (בסגנון האיכרים) הממליגה סמיכה הרבה יותר מהפולנטה האיטלקית, ומבושלת עד דרגת סמיכות בה ניתן לחתוך ממנה חתיכות, כבלחם. החיתוך באופן המסורתי לא נעשה על ידי סכין אלא על ידי חוט חזק המוחזק משני צדדיו ומועבר מעל החלק אותו רוצים לפרוס. כאשר הממליגה מבושלת למטרות אחרות היא מוגשת בצורה יותר דלילה.
הממליגה מוגשת בדרך כלל עם תוספת של גבינה מלוחה מסוג ברינזה (רומנית brânză) או בורדוף ושמנת חמוצה או יוגורט לצידה. לפעמים מגישים אותה כשהיא מעוכה בקערה עם חלב חם. לעתים הממליגה מבושלת בחלב במקום מים.

.אופן הכנה:

 

 

שתפו את המתכון:

שיתוף ב facebook
בפייסבוק
שיתוף ב twitter
בטוויטר
שיתוף ב pinterest
בפינטרסט
שיתוף ב email
באימייל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובות:

התקשרו עכשיו
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן